Qui som?

El gener de 2002 una petita comissió de l’entorn de l’Esplai Aspirantat Sant Josep estava buscant activitats alternatives per tal de dinamitzar els joves de l’esplai. Això els va portar a conèixer i participar d’un concert del Gospel Sant Ferran, actualment Twocats pel Gospel, al carrer Calàbria de Barcelona.

Aquest concert els va frapar i van copsar que aquella música movia a molts joves. En acabar l’actuació es van dirigir a la directora del cor, la Sònia Moreno, per demanar-li un concert de Gospel Sant Ferran a la Parròquia de Sant Josep de Badalona pel 21 de març d’aquell any. En veure la capacitat de mobilització que havia creat el concert de gospel a la ciutat i com la gent s’hi apropava, van idear fundar un grup de gospel a Badalona, oferint-li la direcció a la Sònia, la qual va acceptar.

Amb el nom de Gospel Sant Josep, es va decidir convocar un primer assaig el dijous 3 d’abril de 2002, dia d’assaig que encara mantenim. Acabava de néixer l’actual Gospel Sentits Badalona.

El concert de presentació oficial del grup va ser el dia 29 de juny del mateix any. Durant les dates d’abril 2002 – setembre 2006 ens dirigeix la Sònia Moreno, moment en el qual pren el relleu de la direcció musical en Julià Monje Alonso, actualment el nostre director.

Des dels seus inicis, el principal objectiu del grup ha estat que persones amb edats, creences i filosofies de vida diferents, puguin gaudir de la música moderna i especialment del gospel. Aquest grup amateur crea un tipus de música connectada amb l’espectador. Tot i que entenem la música com un entreteniment i diversió, el resultat dels nostres assajos és la creació d’una música gospel que intenta ser fidel als temes originals, peró que tambè s’atreveix amb covers de temes clàssics. En el nostre repertori hi figuren espirituals negres, gospel modern i contemporani, amb incursions en el mon del swing, el soul, el hip-hop i el rock’n’roll. El nostre repertori és pràcticament en llengua anglesa i els nostres orígens venen marcats per un cant a capella.

Els nostres espectacles intenten ser atractius més enllà dels temes musicals, afegint coreografies i duent vestuari alegre i de color

Tot i que som una formació amb 13 anys de vida, hem apadrinat al grup Gospel Vallès i hem realitzat concerts com al Palau de la Generalitat, Sala Luz de Gas de Barcelona, Festa de l’Aigua de Barcelona, Basílica de la Sagrada Família, Teatre Zorrilla de Badalona, Auditori de Tarragona, AAVV de la Morera, Teatre la Unió de Sant Cugat del Vallès, Basílica de Santa Maria del Pi, Societat Coral La Badalonense, Església de Santa Maria de Badalona, Trobada de Corals anual a Olot, Fàbrica de l’Anís del Mono de Badalona… Hem col·laborat amb diferents associacions sense ànim de lucre realitzant concerts benèfics com Make·A·Wish, BAAF (Fibromiàlgia de Badalona), Parròquia de Sant Josep de Badalona.

L’any 2010 els amics del Teatre Zorrilla, ens van atorgar el premi Guineueta pel nostre espectacle “En clau de Gospel” presentat a Badalona a escena al 2009 i generant un CD amb el mateix títol.

La temporada 2014-2015 el repertori musical va variar ampliant-se, adaptant cançons pop al Gospel i introduint un nou estil al marge dels espirituals negres.

Actualment Gospel Sentits està format per una setantena de cantaires. Al llarg de l’itinerari musical del grup hem estat acompanyats per diversos pianistes com l’Ismael Dueñas, la Neus Peris i actualment en Francesc d’Assís Pagès.